maanantai 29. maaliskuuta 2021

Ympäristöetsivät kotikonttorilla

Ketunpoikasilla on ollut Ympäristönsuojelu-jälki työn alla. Toivottu retki kierrätyskeskukseen kuitenkin peruuntui koronaepidemian vuoksi. Etänä mennään. Korvaukseksi teimme ympäristöaiheisia tutkimuksia kodeissa.

Tein Seppo-alustalle pelin, jossa oli viisi tehtävää. Tasolla 1 tutkittiin neljää eri asiaa kotona: vuotaako vessa, palaako kotona turhaan valoja, mitä jätteitä kotona voi lajitella ja onko jääkaapissa pian pilalle meneviä ruokia. Kun kaikki tehtävät oli tehty, avautui taso 2, jossa sudenpentu sai vielä tiivistää tutkimuksensa tulokset "loppuraportiksi" vaikkapa äänittämällä.

Annoimme tehtävän etätapaamisen lopuksi. Tehtävistä keskusteltiin vielä seuraavalla viikolla. Tytöt kiittelivät, että tehtävät olivat kivoja, joten ilmeisesti paketti oli ihan onnistunut!

Näin löydät pelin

Peli löytyy Seppon kirjastosta nimellä Kodin ympäristöetsivät ja muun muassa hakusanalla partio. Saat sen sieltä kopioitua itsellesi ja voit muokata siitä mieleisesi.

Jos sinulla ei ole vielä Seppo-tunnuksia mutta haluaisit jo kurkistaa peliä, se onnistuu menemällä osoitteeseen play.seppo.io, kirjautumalla pelaajana ja syöttämällä pelaajakoodi 4cgce5. Älä kuitenkaan anna tätä koodia oman ryhmäsi lapsille, sillä silloin heidän tehtäviensä vastaukset tulevat minulle eikä sinulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti