sunnuntai 15. maaliskuuta 2020

Kasvisruokaa retkellä

Ketunpoikaset-lauman retkellä viime syksynä tehtiin retkikeittimellä meksikolaista papukeittoa. Viikko sitten koko lippukunnan sudenpenturetken sunnuntailounaaksi syötiin vähän vahingossa keksittyä hajamielisen akelan linssipataa. Tytöt tykkäsivät molemmista ruoista, joten tässä niiden reseptit sekä kotien että muiden partioryhmien käyttöön.

Molemmat annokset on mitoitettu noin kuudelle hengelle.

Meksikolainen papukeitto

Tätä keittoa saa aina Suosirrien Marrasmarkkinoilla. Keitto on värikäs ja hiukan mausteinen.


Ainekset:
n. 6 perunaa
2-3 porkkanaa
1 iso sipuli
kaksi tölkkiä kidney- tai ruskeita papuja 
2 tölkkiä tomaattimurskaa 
200 g pakastemaissia
2 kasvisliemikuutiota
chiliseostaöljyä
7 dl vettä
(Tarjoiluun: juustoraastetta)


Määrät ovat suuntaa antavia. Tästä tulee keittoa pari litraa.


Kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Silppua sipuli. Kuullota sipulia öljyssä ja lisää chili. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää liemikuutiot, porkkanat ja perunat ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää sitten loput ainekset ja anna kiehua, kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä. Jos haluat, voit ripotella keittolautaselle vielä juustoraastetta.


Hajamielisen akelan linssipata

Hajamielisen akelan piti tehdä retkellä linssimuhennosta ja riisiä erikseen, mutta linssit olivatkin tölkkilinssejä eivätkä kuivia, niin kuin akela luuli. Siispä riisit laitettiin muhennoksen sekaan ja syntyi yllättävän maukas linssipata. Retkellä ei käytetty ruokaan sipulia, koska ne olivat loppu, mutta kotona lisäsin myös tuon sipulin pataan. 

Nämäkin määrät ovat hiukan suuntaa antavia, kuten akelan keittotaito yleensäkin. Tuunatkoon itse kukin reseptiä siihen suuntaan, mistä itse pitää!

2 tölkkiä säilöttyjä, punaisia linssejä
4 dl riisiä
2-3 valkosipulinkynttä
(1 sipuli)
1 tölkki paseerattua tomaattia
2-3 kasvisliemikuutiota
currya
öljyä
vettä

Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä curryn kanssa öljyssä jonkin aikaa. Lisää sitten vesi ja linssit ja riisit. Keitä riisit kypsiksi, lisää vettä tarvittaessa välillä ja lisää lopuksi paseerattu tomaatti. Helppoa ja nopeaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti