tiistai 17. maaliskuuta 2020

Eka etäpartiokokous

Partiokokoukset ovat tauolla koronaviruksen takia - niin kuin kovin moni muukin asia yhteiskunnassa juuri nyt. Me Ketunpoikaset-lauman akelat päätimme kuitenkin pitää etäpartiokokouksen heti ensimmäisenä kokouspäivänä normaaliin aikaan. 

Ajatuksena oli, että on kiva, jos tytöt pääsevät näkemään toisiaan etäyhteyden kautta edes lyhyesti. Siksi pidimme Teams-sovelluksen avulla videopuhelun, jonka pääpaino oli kuulumiskierroksessa. Ihan putkeen homma ei teknologiapuolella mennyt: lähetin kutsun puheluun vanhemmille sekä sähköpostilla että Whatsappilla ja syystä tai toisesta nämä kutsut johtivat eri puheluihin. Siispä meillä oli kaksi akelaa ja kahdeksan lasta yhdessä puhelussa ja yksi akela (minä) ja viisi lasta toisessa puhelussa.

Joka tapauksessa tytöt olivat innoissaan ja kertoivat mielellään kuulumisia. Joku oli piirtänyt koko päivän ja jonkun toisen äidillä oli synttärit. Juttu oli iloisesti käynnissä jo ennen kuin pääsin itse puheluun mukaan (ja olin sentään kymmenisen minuuttia etuajassa).

Kuulumiskierroksen jälkeen sudenpennut saivat tehtävän: tehdä herkullinen voileipä, ottaa siitä valokuva, jakaa kuva vanhempien Whatsapp-ryhmässä ja sitten syödä se leipä. Tämä tehtävä on suoraan Kotikokki-jäljestä, jonka me olemme jo tehneet, mutta kertaushan on opintojen äiti! Annoimme myös pitemmäksi projektiksi käydä Kevätseuranta-retkillä Luonto-Liiton lomakkeiden kanssa.

Eihän etäkokous vastaa normaalia partiokokousta, mutta luulenpa, että jatkamme etäkokouksia pitkin kevättä. Ensinnäkin, lapset kaipaavat tekemistä ja kontaktia kavereihinsa, kun koulukin on etäopetuksessa. Aika tulee pitkäksi, jos ei ole mitään harrastuksia eikä oikein mihinkään voi mennä. Toiseksi, Ketunpoikaset on aktiivinen ja innokas ryhmä, enkä akelana tosiaankaan halua hukata heitä ja heidän intoaan siksi, että meistä riippumattomista syistä emme voi pitää normaaleja kokouksia. Etäpartion avulla on mahdollisuus säilyttää yhteys ryhmän sisällä ja johtajien ja ryhmän välillä.

Ensi viikolla taas! Suomen Partiolaisten sivuilta löytyykin jo koko joukko toimintavinkkejä etäkokouksiin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti