perjantai 30. syyskuuta 2016

Liikkuvat seikkailijat

Meidän ensimmäisen vuoden seikkailijaryhmämme on innolla aloittanut Pohjoisen ilmansuunnan suorittamista. Vaikka seikkailijaohjelma on rakenteeltaan aika  erilainen kuin sudenpentuohjelma, vastaan tulee paljon samojen aiheiden toistoa. Musut suorittivat sudenpentuina perusteellisesti Liikunta-jäljen, ja nyt heti ensimmäisenä seikkailijasyksynä vastaan tuli Seikkailijan liikunta.

Emme halunneet typistää tehtävää yhtenä viikkona täytettäväksi liikuntakortiksi, vaan päätimme mieluummin tehdä suorituksesta pitempiaikaisen keskustelunaiheen ja päästää tytöt itsensä ääneen. Ensimmäisellä kerralla leikimme liikunnallisia leikkejä ulkona ja kävimme läpi, mitä erilaisia liikunta- tai urheilulajeja ryhmän jäsenet harrastavat tai ovat joskus harrastaneet. Lajejahan löytyi, tanssista ratsastukseen ja painista koripalloon. Liikunnallisia tyttöjä! Harrastamiseksi lasketaan meillä myös omatoiminen lajin harjoittaminen - ei tarvitse käydä ohjatuissa treeneissä.

Sovimme sitten vuorot, jolloin tytöt esittelevät kutakin lajia. Harrastajien määrä vaihtelee lajeittain yhdestä kahdeksaan, joten esittelyistä tulee hiukan erilaisia, mutta kaikki pääsevät vuorollaan kertomaan muille harrastuksestaan. Esitimme tytöille lisäksi toiveen, että he toisivat jotakin rekvisiittaa mukanaan - esimerkiksi jonkin harrastusvälineen tai -asun.



Toistaiseksi olemme kuulleet esittelyt telinevoimistelusta ja cheerleadingistä. Kertomisen ohella tytöt näyttivät mielellään joitakin liikkeitä. Loppuja esittelyitä odotellaan mielenkiinnolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti